×
×

Gratis offertes voor het plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen hoef je niet of nauwelijks nog te betalen voor je elektriciteit. Hierdoor kan je jaarlijks tot wel honderden euro's besparen. Benieuwd hoeveel het zou kosten om zonnepanelen op je dak te laten leggen? Vraag via onderstaand formulier meerdere offertes in één klap aan, en vergelijk prijzen van verschillende installateurs. Zo vind je meteen de meest interessante deal.

Alle offertes die je ontvangt zijn bovendien gratis en volledig vrijblijvend. Je hebt dus niets te verliezen.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

zonnepanelen-installeren.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Wat zijn de beste merken van zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn het laatste decennium bijzonder populair geworden. Niet enkel consumenten laten massaal installaties plaatsen, er zijn ook vele fabrikanten bijgekomen. Door de vele nieuwe merken zien consumenten door de bomen het bos niet meer. Welke merken van zonnepanelen zijn echt goed? En welke zijn minder te vertrouwen? Laten we op deze pagina alles op een rijtje zetten.

De grootste fabrikanten van fotovoltaïsche zonnepanelen

De markt van de zonnepanelen wordt nog steeds gedomineerd door de Chinese merken. In de top 10 van fabrikanten volgens het aantal geproduceerde kWh, zijn er 7 bedrijven waarvan de roots in China liggen. Daarnaast zijn het vaak Noord-Amerikaanse en Japanse bedrijven die voor de meeste concurrentie zorgen.

Maar welke merken zijn nu eigenlijk echt goed? En voor welke moet je opletten?

Tier 1 vs Tier 2 vs Tier 3

In Angelsaksische landen wordt vaak gewerkt met een rankingsysteem om fabrikanten van zonnepanelen van elkaar te onderscheiden. Fabrikanten worden onderverdeeld in categorieën, genaamd Tier 1, Tier 2 en Tier 3. De fabrikanten in Tier 1 zijn de meest kwalitatieve en betrouwbare merken. Ze voldoen aan een aantal strenge criteria, waardoor ze ook door financiële instellingen als betrouwbaar worden beschouwd.

Tier 2 merken zijn zonnepanelen waarvan de fabrikanten nog niet zo lang in productie zijn, of die niet voldoen aan bepaalde criteria. Tier 3 zijn nog kleinere fabrikanten, waarvan we niet kunnen aanraden om met hen in zee te gaan.


Benieuwd hoeveel je kan besparen door prijzen te vergelijken?

Zonnepanelen laten plaatsen? Vraag prijzen op!

Geen zin om zelf een specialist te zoeken? Wij doen het voor jou!

Nooit meer betalen voor je elektriciteit!

Benieuwd naar het tarief van een professionele installateur?

Vergelijk prijzen van professionele installateurs in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Van plan om een zonnepanelen installatie op je dak te plaatsen, maar geen idee hoe je moet beginnen? Laat je bijstaan door een professionele installateur. Vraag snel meerdere offertes aan, en vergelijk prijzen.

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot duizenden euro's
zonnepanelen-specialist

aanvraag starten


Tier 1

Tier 1 merken zijn de Champions League onder de zonnepanelen. Het zijn de meest betrouwbare merken die ook de meest kwalitatieve zonnepanelen afleveren. En hoewel het vaak duurdere zonnepanelen zijn, raden we aan om steeds met één van deze merken in zee te gaan.

Hier is waarom.

Tier 1 merken zijn dus de meest kwalitatieve die op de markt te verkrijgen zijn. Maar ook binnen de Tier 1 categorie zijn er verschillen tussen merken onderling. Vaak wordt een onderscheid gemaakt tussen ‘Standard Tier 1’ en ‘Premium Tier 1’ zonnepanelen. Bij de Standard Tier 1 zonnepanelen vind je merken als Jinko Solar, Ja Solar, Canadian Solar en Renesola. In de Premium Tier 1 categorie vind je de merken Q-Cells, LG, Winaico, REC en SolarWorld.

Wil je nog een trapje hoger, dan kom je bij SunPower uit, een merk dat als het meest kwalitatieve wordt beschouwd.

Hoewel de prijs voor deze merken dus een stuk hoger liggen dan de Tier 2 of Tier 3 merken, raden we toch aan om steeds één van deze merken te kiezen. Dus indien je merk niet op deze lijst staat, dan let je beter goed op de kwaliteit van het merk dat je wel wil plaatsen.
Trina Solar

Ontdek het assortiment van Trina Solar
Yingli Solar

Ontdek het assortiment van Yingli Solar
Canadian Solar

Ontdek het assortiment van Canadian Solar
Jinko Solar

Ontdek het assortiment van Jinko Solar
JA Solar

Ontdek het assortiment van JA Solar
Sharp Solar

Ontdek het assortiment van Sharp Solar
ReneSola

Ontdek het assortiment van Renesola
First Solar

Ontdek het assortiment van First Solar
Hanwha Solar

Ontdek het assortiment van Hanwha Solar
SunPower

Ontdek het assortiment van SunPower
Kyocera

Ontdek het assortiment van Kyocera
Solarworld

Ontdek het assortiment van Solarworld
Suntech Power

Ontdek het assortiment van Suntech Power
Gintech Energy

Ontdek het assortiment van Gintech Energy
Q Cells

Ontdek het assortiment van Q-CellsTier 2

Tier 2 merken voldoen niet aan alle voorwaarden om als Tier 1 merk gecategoriseerd te kunnen worden, maar zijn vaak wel kwalitatiever dan Tier 3 merken. Tier 2 merken bevolken zowat 8% van de totale sector.

Hoewel ze vaak al langer actief zijn dan de Tier 3 merken, vaak 2 tot 5 jaar, investeren ze nog steeds relatief weinig in R&D. Ook een volledig geautomatiseerd productieproces zoals bij Tier 1 merken is vaak niet aanwezig.

Vele Tier 2 merken hebben wel de ambitie om tot de Tier 1 merken te behoren, maar ontbreken vaak de ervaring en de middelen om met de grote jongens mee te spelen. Al kan hier uiteraard voor sommigen de komende jaren wel verandering in komen.

Tier 3

Nog een trapje lager vinden we de Tier 3 merken. Deze fabrikanten vormen samen zowat 90% van de totale sector. Het zijn vaak kleine fabrikanten die nog niet zo lang actief zijn, vaak minder dan 2 jaar. Ze hebben dus vaak nog niet genoeg geloofwaardigheid opgebouwd om echt als betrouwbaar bestempeld te worden.

Tier 3 merken beperken zich vaak tot het produceren van zonnepanelen middels onderdelen die gekocht worden van andere producenten. Dit betekent dat ze nauwelijks zelf aan R&D doen, en dat hun productieproces bijna volledig terugvalt op handenarbeid.

De voorbije jaren heeft de solar industry al een grote consolidatieronde doorgemaakt, waarbij vele van dit soort kleine fabrikanten de boeken heeft moeten neerleggen. De kans is dan ook groot dat vele van de huidige Tier 3 fabrikanten hetzelfde lot zal moeten ondergaan. Wil je dus in zee met een fabrikant bij wie je na 20 jaar nog steeds terechtkan, dan kies je dus best voor een Tier 1 of Tier 2 merk.

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor het plaatsen van zonnepanelen

Graag je elektriciteitsfactuur verlagen door zonnepanelen te plaatsen? Prima zo! Wij helpen je hierbij! Door gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan te vragen, kan je prijzen vergelijken, en zo je installatie aan de goedkoopste prijs laten plaatsen.

Alle offertes zijn volledig gratis en vrijblijvend.


zonnepanelen specialist
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Bereken zelf uw rendement
Vind een geschikte module
Vergelijk gratis meerdere offertes