×
×

Gratis offertes voor het plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen hoef je niet of nauwelijks nog te betalen voor je elektriciteit. Hierdoor kan je jaarlijks tot wel honderden euro's besparen. Benieuwd hoeveel het zou kosten om zonnepanelen op je dak te laten leggen? Vraag via onderstaand formulier meerdere offertes in één klap aan, en vergelijk prijzen van verschillende installateurs. Zo vind je meteen de meest interessante deal.

Alle offertes die je ontvangt zijn bovendien gratis en volledig vrijblijvend. Je hebt dus niets te verliezen.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

zonnepanelen-installeren.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Premies en subsidies voor fotovoltaïsche zonnepanelen

Met zonnepanelen kan je op een groene manier elektriciteit opwekken. Iets wat overheden op alle niveaus toejuichen. Jarenlang werd de verkoop van zonnepanelen daarom gestimuleerd door overheden, door premies en subsidies toe te reiken aan alle consumenten die zonnepanelen wilden plaatsen.

Premies voor zonnepanelen anno

De laatste jaren is de steun voor zonnepanelen echter fel verminderd. Zonnepanelen zijn immers flink goedkoper geworden in vergelijking met enkele jaren geleden, en ook het rendement van zonnepanelen is er sterk op vooruit gegaan. Voor de Rijksverheid was dit het signaal om de steun voor zonnepanelen stop te zetten, aangezien ze nu ook rendabel zijn zonder overheidssteun. Niettemin worden nog wel premies uitgereikt door lokale overheden. We geven een overzicht.

zonnepanelen-premie

Salderingsregeling

Je zonnepanelen zullen in de loop van het jaar elektriciteit opwekken. Op zonnige dagen zullen je zonnepanelen zelfs meer elektriciteit opwekken dan je eigenlijk nodig hebt. Het overschot aan elektriciteit zal je dan terug op het elektriciteitsnet kunnen injecteren.

Via de salderingsregeling zal je voor dit overschot aan stroom vergoed kunnen worden. Tot en met 31 december 2022 krijg je evenveel betaald voor de stroom die je injecteert als voor de stroom die je zelf verbruikt. Indien je 3.000 kWh aan stroom verbruikt, maar je injecteert ook 3.000 kWh op het net, dan betaal je op het einde van de rit dus niets.

Vanaf 2023 zal de salderingsregeling geleidelijk aan worden afgebouwd. Jaarlijks zal het percentage dat je terugkrijgt dalen met 9%. Concreet betekent dit dat je in 2023 nog slechts 91% van de teruggeleverde stroom zal kunnen salderen, in 2024 nog slechts 81%, enz. De salderingsregeling zal uiteindelijk stoppen in het jaar 2031.

Het is dus interessant om zo snel mogelijk te investeren in zonnepanelen, zodat je nog zoveel mogelijk kan profiteren van deze voordelige salderingsregeling.


Benieuwd hoeveel je kan besparen door prijzen te vergelijken?

Zonnepanelen laten plaatsen? Vraag prijzen op!

Geen zin om zelf een specialist te zoeken? Wij doen het voor jou!

Nooit meer betalen voor je elektriciteit!

Benieuwd naar het tarief van een professionele installateur?

Vergelijk prijzen van professionele installateurs in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Van plan om een zonnepanelen installatie op je dak te plaatsen, maar geen idee hoe je moet beginnen? Laat je bijstaan door een professionele installateur. Vraag snel meerdere offertes aan, en vergelijk prijzen.

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot duizenden euro's
zonnepanelen-specialist

aanvraag starten


zonnepanelen subsidies

BTW teruggave

In Nederland betaal je 21% BTW op zowel de zonnepanelen zelf als op de plaatsingskosten. Je kan deze BTW echter terugkrijgen via de Belastingen. Dit doe je via de kleine ondernemingsregeling (KOR). Bij het plaatsen van zonnepanelen worden gewone particulieren door de overheid immers ook as kleine ondernemers beschouwd.

Het bedrag aan BTW dat je kan terugkrijgen, hangt natuurlijk af van het factuurbedrag. Maar gemiddeld mag je hier rekenen op een bedrag dat schommelt rond de 750 tot 1.000 euro.

Om van deze financiële steunmaatregel te kunnen genieten, moet je wel een aantal dingen doen. Allereerst is het belangrijk dat de installatie werd geplaatst door een erkend installateur. Pas als de installatie volledig is geplaatst en betaald, kan je de aanvraag doen.

Vul eerst het formulier ‘Opgaaf zonnepaneelhouders’ van de Belastingsdienst in. Hierna zal je een bevestiging van inschrijving, een gebruikersnaam en een toegangscode krijgen. Via deze gegevens kan je dan je aangifte doen. Vergeet zeker niet om je rekeningnummer op te geven.

Energiebespaarlening

De Energiebespaarlening is een lening aan een goedkope rente, specifiek bedoeld voor investeringen aan je woning of bedrijf met de bedoeling om deze energiezuiniger te maken. Je leent in dit geval geen geld bij een normale kredietinstelling, maar wel bij het Nationaal Warmtefonds.

Als woningeigenaar kan je met de Energiebespaarlening een bedrag tussen 2.500 en 25.000 euro lenen. Wil je je woning renoveren tot een Nul op de Meter woning? Dan kan je zelfs tot 60.000 euro lenen. De looptijd van de lening kan schommelen tussen 7 en 20 jaar.

Wil je je zonnepanelen financieren met de Energiebespaarlening? Dan is het belangrijk om weten dat je naast de zonnepanelen nog een andere energiebesparende investering moet uitvoeren om de lening te kunnen aanvragen. Dat kan dan bv. gaan om het plaatsen van woningisolatie. Van het geleende bedrag kan je dan maximaal 75% gebruiken voor je zonnepanelen. De andere 25% kan je dan gebruiken voor je andere investeringen.

Er zijn nog enkele andere voorwaarden om de lening te kunnen aanvragen. Zo moet je eigenaar én bewoner zijn van de woning waar je de zonnepanelen wil plaatsen. Bovendien mag je niet ouder dan 75 jaar zijn. Tot slot moeten de zonnepanelen geplaatst worden door een erkend installateur.

Premies uitgereikt door steden en gemeenten

Los van de overheidssteun van de Rijksverheid staat het elke stad of provincie in Nederland vrij om zelf ook subsidies uit te reiken aan consumenten die investeren in zonnepanelen. Ga dus zeker te rade bij het gemeentebestuur of provinciebestuur.

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor het plaatsen van zonnepanelen

Graag je elektriciteitsfactuur verlagen door zonnepanelen te plaatsen? Prima zo! Wij helpen je hierbij! Door gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan te vragen, kan je prijzen vergelijken, en zo je installatie aan de goedkoopste prijs laten plaatsen.

Alle offertes zijn volledig gratis en vrijblijvend.


zonnepanelen specialist
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Bereken zelf uw rendement
Vind een geschikte module
Vergelijk gratis meerdere offertes